Tanıtım
Doğuş Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Merkezi 1997 yılında, Doğuş Üniversitesi’nin öğretim hayatına başlamasıyla birlikte kurulmuştur. Ergonomik olarak düzenlenmiş bir alanda hizmet veren kütüphanenin amacı; eğitim-öğretim ve araştırma programlarını desteklemek, öğretim elemanları, öğrenciler ve çalışanların her tür ortamdaki bilgi ve belge ihtiyaçlarını karşılamak, ulusal ve uluslararası ölçekte bilgi birikimi, kullanımına ve transferine destek olmaktır.

Üniversite yönetiminin “kütüphane üniversitenin kalbidir” anlayışıyla desteklediği kütüphane; sahip olduğu bilgi kaynakları ve hizmetleriyle, öğretim elemanları, öğrenciler, diğer çalışanlar ve çevre halkının yanı sıra, Türkiye ve dünyadaki araştırmacıların bilgi ve belge ihtiyaçları için önemli bir başvuru merkezidir. Dinamik yapıdaki web sayfası aracılığıyla araştırmacılar, elektronik ortamdaki kütüphane hizmetlerinden 24 saat boyunca kesintisiz yararlanabilmektedir.

Kütüphanede; danışma, bilgiye erişim, internet kullanımı, görsel-işitsel bilgi kaynakları ile elektronik veritabanlarının kullanımı, ödünç verme, kütüphanelerarası yayın temini, v.b. gibi hizmetler verilmektedir. Klasik kütüphane hizmetlerinin yanı sıra, kütüphane kaynaklarının kullanımını artırmak için sürekli eğitim programları düzenlemektedir.

Kütüphane, kullanıcılarının ihtiyaçları doğrultusunda basılı, elektronik, görsel-işitsel her türlü bilgi kaynağını temin etmektedir. Basılı ortamdaki bilgi kaynakları açık raf sistemiyle hizmete sunulmaktadır. Elektronik ortamdaki bilgi kaynakları kütüphane içindeki multimedya özellikli bilgisayar laboratuvarı ve kullanıcıların kendi dizüstü bilgisayarları aracılığıyla kullanılabildiği gibi uzaktan erişim yoluyla da kullanılabilmektedir.

Doğuş Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Merkezi Yönergesi
Üniversite Senatosu’nun 05.08.2011 tarih ve 2011/17 sayılı toplantısında kabul edilerek, 12.08.2011 tarih ve 2011/09 sayılı Mütevelli Heyeti toplantısında onaylanmıştır.

Doğuş Üniversitesi Açık Erişim Yönergesi
Üniversite Senatosunun 17.07.2014 tarih ve 19 sayılı toplantısında kabul edilerek, 24.07.2014 tarih ve 44 sayılı Mütevelli Heyeti yazısıyla onaylanmıştır.

Üyelikler - ANKOS (Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu)
Üyelikler - ANKOS (Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu)

Üyelikler - EKUAL (Elektronik Kaynaklar Ulusal Akademik Lisansı)
Üyelikler - EKUAL (Elektronik Kaynaklar Ulusal Akademik Lisansı)


Çalışma Saatleri
Merkez Kütüphane (Dudullu Yerleşkesi)*
-Hafta içi: 08.30-17.30

Çengelköy Yerleşkesi Kütüphanesi*
-Hafta içi: 08.30-17.30
*Hafta sonu ve resmi tatil günlerinde kapalıdır.

Doğuş Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi

Doğuş Üniversitesi Akademik Arşiv Sistemi

Doğuş Üniversitesi Kütüphanesi Makale Veritabanı

Doğuş Üniversitesi Kütüphanesi Makale Veritabanı

İletişim Bilgileri
Doğuş Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Merkezi
Dudullu OSB Mah. Nato Yolu Cad. 265/1 34775 Ümraniye, İstanbul
Telefon: 444 79 97 - e-posta: duskutuphane@dogus.edu.tr