Görüntüleme (gezinme ile): 11 -- Görüntüleme (arama ile): -- IP: 18.118.1.158 -- Ziyaretçi Sayısı:

Özgün Başlık
Determınatıon of Rheologıcal Propertıes of Polymer and Natural Asphalts Modıfıed Bınders After Storage Stabılıty Test

Yazarlar
Mehmet Yılmaz, Baha Vural Kök, Özge Erdoğan Yamaç

Dergi Adı
Sigma : Mühendislik ve Fen Bilimleri Dergisi

Cilt
2015, Cilt 33, Sayı 2, ss. 157-165

Anahtar Kelimeler
Storage stability ; modification ; styrene-butadiene-styrene ; American gilsonite ; Iranian gilsonite

Özet
In this study, the storage stabilities of modified bitumen prepared with additive of styrene-butadiene-styrene (SBS), Iranian Gilsonite (IG) and American Gilsonite (AG) were investigated. The modified bitumen prepared by mixing each additive in three different ratios to B 160 / 220 bitumen have been subject to storage stability experiment in accordance with the EN 13399 standard in order to determine the effects of the additive materials. Penetration, softening point and rotational viscosimeter experiments have been applied to the samples. Thus, the additive material that is most suitable in terms of storability was tried to be determined. It has been determined that the penetration, softening point and viscosity values of samples acquired from the top part of the tube was greater due to the polymer accumulation at the top part as a result of the penetration softening point and viscosity experiments carried out on samples prepared with SBS following storage stability. In this study, it was determined that natural asphalts are more suited than SBS in terms of storage stability.

Başlık (Yabancı Dil)
Polimer ve Doğal Asfaltlarla Modifiye Edilen Bitümlü Bağlayicilarin Depolama Stabilitesi Deneyi Sonrasi Reolojik Özelliklerinin Belirlenmesi

Anahtar Kelimeler (Yabancı Dil)
Depolama stabilitesi ; modifikasyon ; stiren-butadien-stiren ; Amerikan gilsoniti ; Iran gilsoniti

Özet (Yabancı Dil)
Bu çalışmada, katkı maddeleri olarak stiren-butadien-stiren (SBS), İran Gilsoniti (IG) ve Amerikan Gilsoniti (AG) ile hazırlanan modifiye bitümlerin depolama stabiliteleri incelenmiştir. Katkı maddelerinin etkilerini belirlemek amacıyla B 160 / 220 bitümüne her bir katkı türünden üç farklı oranda karıştırılarak hazırlanan modifiye bitüm numuneleri, EN 13399 standardına göre depolama stabilitesi deneyine tabi tutulmuştur. Bu numuneler üzerinde penetrasyon, yumuşama noktası ve dönel viskozimetre deneyleri uygulanmıştır. Böylece depolanabilirlik açısından en uygun katkı maddesi belirlenmeye çalışılmıştır. SBS ile hazırlanan numunelerin depolama stabilitesi sonrası penetrasyon, yumuşama noktası ve viskozite deneyleri sonucunda tüpün üst kısmında polimerin birikmesinden ötürü, tüpün üst kısmından elde edilen numunelerin penetrasyon, yumuşama noktası ve viskozite değerlerinin daha yüksek olduğu belirlenmiştir. Çalışmada depolama stabilitesi bakımından doğal asfaltların SBS’ye göre daha uygun olduğu sonucuna ulaşılmıştır.